Mansikat

Meillä voit poimia huippuluokan mansikoita itsepoimintana tilavilla mansikkapelloilla. Mansikoita voi myös tilata soittamalla etukäteen numeroon 040 582 7497.

Lupaamme sinulle mahtavan makuisia ja laadukkaita mansikoita edulliseen kilohintaan. Itsepoimintana poimitut mansikat ovat edullisempia ja palkitsevampia kuin kaupasta ostettuna.

 Itsepoiminta on auki päivittäin 9-18, mutta suosittelemme soittamaan aamuisin ja kyselemään päivän poimintamahdollisuuksista, sillä olemme auki säävarauksella ja mansikoiden kypsyyden sekä riittävyyden mukaan.

Päivitämme myös ahkerasti Facebook-sivuillamme itsepoimintatilanteesta! :)

Hain tänään valmiiksi poimittuna kaksi laatikkoa eli 10 kg Honeoye-mansikkaa. Ei yhden yhtä marjaa joka olisi ollut homeessa tai muuten sekundaa, kaikki virheetöntä ja makukin priimaa. Kiitos! :)
— Asiakas
Upeita, maukkaita, priimalaatuisia, ja tietenkin mikä tärkeintä ilman myrkkyjä
— Asiakas

LAJIKKEET

  • Sonata. Polka-lajikkeen risteytyslajike. Hollantilainen varhaislajike, joka kypsyy muutamaa päivää Polkaa myöhemmin. Marja on makea ja hyvän makuinen. Sillä on kiiltäväpintainen, kaunis ulkonäkö ja marjat ovat isoja kooltaan. Soveltuu syötäväksi ja pakasteeseen. Erittäin hyvä yleismarja. 

  • Allegro. Varhaislajike, jolla on säännöllisen muotoiset, kiinteät ja hyvän kokoiset ja erittäin hyvänmakuiset marjat.

  • Salsa. Myöhäislajike. Kooltaan marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja maultaan hyviä.

Lisäksi meiltä löytyy pienempiä määriä seuraavia lajikkeita:

  • Clery. Italialainen varhaislajike, jolla on kiiltävät, kirkkaanpunaiset, mehukkaat ja makeat marjat. Sitä on viljelty Suomessa usean vuoden ajan. Marjat ovat keskikokoisia, kiinteitä, kauniin punaisia, tasamuotoisia ja hyvän makuisia. Marjat kestävät hyvin kuljetusta.

  • Malling Centenary. Brittilajike. Keskikokoiset mansikat ovat kauniin muotoisia ja hyvän makuisia. Marjat kestävät hyvin kuljetusta.

  • Korona. Hollantilainen lajike vuodelta 1978 ('Tamella' x 'Induka' risteytys). Hyvä syönti- ja pakastemarja, koska marjat ovat suuria, kartiomaisia ja erittäin hyvän makuisia, ja marjan malto on suhteellisen kiinteä.

  • Polka. Hollantilainen lajike vuodelta 1975 ('Induka' x 'Sivetta' risteytys). Myös hyvä pakastemarja raikkaan makean maunsa takia. Marjat ovat keskikokoisia tai suuria. Marjojen poiminta on vaivatonta ja helppoa, koska ne tulevat pensaasta hyvin esille. Marjat kestävät hyvin kuljetusta.

  • Honeoye. Pohjoisamerikkalainen lajike vuodelta 1979 ('Vibrant' x 'Holiday' risteytys). Maku miedosti hapan, miellyttävä, mehukas. Marjat ovat suuria tai tasakokoisia, melko kovanpintaisia ja kestävät hyvin kuljetusta. Pakastettaessa marja säilyttää hyvin rakenteensa, hillo on raikkaanväristä ja aromikasta. Kuivattaessa säilyttää hyvin värinsä ja rakenteensa.