Mansikat

Meillä voit poimia huippuluokan mansikoita itsepoimintana tilavilla mansikkapelloilla. Mansikoita voi myös tilata soittamalla etukäteen numeroon 040 582 7497.

Lupaamme sinulle mahtavan makuisia ja laadukkaita mansikoita edulliseen kilohintaan. Itsepoimintana poimitut mansikat ovat edullisempia ja palkitsevampia kuin kaupasta ostettuina. 

Hain tänään valmiiksi poimittuna kaksi laatikkoa eli 10 kg Honeoye-mansikkaa. Ei yhden yhtä marjaa joka olisi ollut homeessa tai muuten sekundaa, kaikki virheetöntä ja makukin priimaa. Kiitos! :)
— Asiakas
Upeita, maukkaita, priimalaatuisia, ja tietenkin mikä tärkeintä ilman myrkkyjä
— Asiakas

LAJIKKEET

Honeoye.png

Honeoye

Pohjoisamerikkalainen lajike vuodelta 1979 ('Vibrant' x 'Holiday' risteytys). Maku miedosti hapan, miellyttävä, mehukas. Marjat ovat suuria tai tasakokoisia, melko kovanpintaisia ja kestävät hyvin kuljetusta. Pakastettaessa marja säilyttää hyvin rakenteensa, hillo on raikkaanväristä ja aromikasta. Kuivattaessa säilyttää hyvin värinsä ja rakenteensa.

Bounty

Kanadalainen lajike 1970-luvun alkupuolelta ('Jerseybelle' x 'Senga Sengana' risteytys). Marjat ovat keskisuuria tai suuria ja erittäin miellyttävän makuisia. Marjan pinnalla olevat siemenet ovat esillä selkeästi ja saattavat aiheuttaa epäilyä ja hämmästystä. Marjat säilyttävät pakastettaessa hyvin värinsä ja makunsa. Hillosta tulee kauniin värinen ja make

Malwina

Saksalainen lajike vuodesta 1998 (‘Sophie’ x Schimmelpfeng, Weihenstefan risteytys). Kypsyy 10 päivää Florence-marjan jälkeen. Tumma ja hyvänmakuinen, hyvin myöhäinen mansikkalajike, joka kypsyy heinä-elokuun vaihteessa. Marjat ovat isoja, tumman punaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä. Maku muistuttaa ”vanhanajan mansikkaa” ja on erinomainen kun marjat poimitaan täysin kypsänä. Hiukan vaaleampana poimittaessa marjojen maku on myös hyvä. 

Polka.png

Polka

Hollantilainen lajike vuodelta 1975 ('Induka' x 'Sivetta' risteytys). Myös hyvä pakastemarja raikkaan makean maunsa takia. Marjat ovat keskikokoisia tai suuria. Marjojen poiminta on vaivatonta ja helppoa, koska ne tulevat pensaasta hyvin esille. Marjat kestävät hyvin kuljetusta.

Korona.png

Korona

Hollantilainen lajike vuodelta 1978 ('Tamella' x 'Induka' risteytys). Hyvä syönti- ja pakastemarja koska marjat ovat suuria, kartiomaisia ja erittäin hyvän makuisia, ja marjan malto on suhteellisen kiinteä. 

Senga Sengana

Vanha saksalainen lajike vuodelta 1942 ('Markee' x 'Sieger' risteytys), joka oli Suomessa pitkään valtalajike. Marjat ovat keskikokoisia. Maku on happoinen ja erittäin aromikas ja voimakas.

Valotar

(' Jewel' x 'Senga Sengana' ristytys). Marjat kiinteitä, pinnaltaan erityisen kestäviä, muodoltaan kartiomaisia, joissa usein pieni kaula. Väritys kirkkaanpunainen, viileinä kausina oranssinpunainen, myös malto on värittynyt. Maku on miellyttävä ja mieto.

  • Aprica. Uusi italialainen lajike. Hyvämakuinen, hyvä makeuden ja happamuuden tasapaino. Marjat ovat kirkkaanpunaisia, säännöllisen muotoisia ja kiiltäviä. Kestävät hyvin kuljetusta.  Kypsyvät 4 päivää Clery:n jälkeen.

  • Joly. Uusi italialainen lajike. Hyvälaatuiset ja -makuiset, isot, kiinteät ja kirkkaanpunaiset marjat. Kypsyvät 4 päivää Clery:n jälkeen. Maku on makea ja erittäin aromikas. Marjat kestävät hyvin kuljetusta

  • Lumotar tuore- ja talouskäyttöön ('Bounty' x 'Camarosa' x 'Hiku' x 'Kent' x 'Polka' ristytys). Marjat ovat keskikokoisia, muodoltaan kartiomaisia. Lajikkeen marjat ovat kauniita, kirkkaan punaisia tai tumman kirkkaan punaisia, kiiltäviä ja kiinteitä. Marjat ovat hyvän makuisia, enemmän makeita kuin happamia.

  • Sonata. Polka-lajikkeen risteytyslajike. Uusi hollantilainen varhaislajike, joka kypsyy muutamaa päivää Polkaa myöhemmin. Marja on makea ja hyvän makuinen. Sillä on kiiltäväpintainen, kaunis ulkonäkö ja marjat ovat isoja kooltaan. Soveltuu syötäväksi ja pakasteeseen. Erittäin hyvä yleismarja. 

  • Clery. Uusi italialainen varhaislajike, jolla on kiiltävät, kirkkaanpunaiset, mehukat ja makeat marjat. Sitä on viljelty Suomessa usean vuoden ajan. Marjat ovat keskikokoisia, kiinteitä, kauniin punaisia, tasamuotoisia ja hyvän makuisia. Marjat kestävät hyvin kuljetusta.

  • Malling Centenary. Uusi brittilajike. Keskikokoiset mansikat ovat kauniin muotoisia ja hyvän makuisia. Marjat kestävät hyvin kuljetusta.
  • Florence. Kypsyy muutamaa päivää Bounty-lajiketta myöhäisempi. Marjat ovat kirkkaan- tai tummanpunaisia, säännöllisen muotoisia ja kiiltäviä. Marjonen malto on kiinteä, säilyvyys erinomainen ja maku hyvä.

  • Salsa. Uusi myöhäislajike, joka kypsyy muutaman päivän Bounty-lajiketta myöhemmin. Kooltaan marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja maultaan hyviä. Lajikkeella on hyvä sadontuottokyky