Mattilan luomutilalla on pitkä historia. Se on yksi Suomen ensimmäisiä luomutiloja ja kehittyy jatkuvasti uusilla oheispalveluilla.

Mattilan torppa perustettiin jo vuonna 1809. Ensimmäinen torppari oli Juho Simonpoika vuosina 1778-1850. Vuonna 1940 maatila siirtyi uudelle suvulle. Silloin kasvatettiin lehmiä ja sokerijuurikkaita. Vuonna 1995 maatila muuttui luomutilaksi ja maidon tuotannosta luovuttiin. Juha Palonen aloitti mansikoiden kasvattamisen ja tilan nimeksi tuli Mattilan Luomumansikkatila. 

Vuonna 1998 Juha Palonen jätti maatilan sisarelleen, Marja-Riitta Telénille, josta tuli maatilan emäntä. Hän ehti olla tilan emäntänä 16 vuotta ennen kuin siirtyi eläkkeelle ja myi tilan uudelle omistajalle.

Vuodesta 2014 lähtien luomumaatilalla on ollut uusi omistaja sekä uusi tilanhoitaja. Tilan viralliseksi nimeksi tuli Mattilan Luomutila. Luomumansikan lisäksi tilalle on tulossa pensasmustikan kasvatus, hunajantuotanto ja hevosratsastus. Kesällä 2017 vanhassa navettarakennuksessa avattiin kesäkahvila ja pieni maalaispuoti.

Tilakeskuksen yhteyteen aletaan pian myös rakentaa tuotantorakennusta, johon siirtyy Tetrimäen huonekaluvalmistus Kuopion Vehmersalmelta. Tetrimäki on tunnettu Eliel ja Eero Saarisen suunnittelemista ajattomista huonekaluklassikoista kuten mm Grasshopper-tuoli.

Viime vuosina tilalla on ollut menossa vahva investointivaihe, jossa vanhaa korjataan ja uutta rakennetaan ottaen kuitenkin huomioon maalaismiljöö, luontoarvot ja naapurusto.